Besparen met led verlichting

Naast een aanzienlijke werklichtverbetering die bewezen bijdraagt aan de gezondheid en productiviteit kan uw bedrijf tot 70% kan besparen met led verlichting op de energiekosten. Naast deze besparing gaat led verlichting tot 5 keer langer mee en dat scheelt een hoop nieuwe verlichting kopen en vervangen. Onze ervaren adviseurs brengen graag kosteloos en vrijblijvend deze bespaarmogelijkheden in kaart en kijken meteen naar eventuele werklichtverbeteringen.

Besparen met led verlichting onderzoek

Tijdens een vrijblijvend advies gesprek op uw locatie brengen onze ervaren adviseurs uw bespaarmogelijkheden middels een vaste werkwijze in kaart. Deze werkwijze bestaat uit de onderstaande stappen.

Kennismaking
Advies / inventarisatie
Besparing / offerte
Installatie / levering
Besparen!
Onderhoud

Tijdens de kennismaking en inventarisatie kijken we werkruimte per werkruimte naar het wattage verbruik van de huidige conventionele verlichting. Daarnaast kijken we naar het gemiddelde aantal branduren en gemiddelde aantal werkdagen per jaar. We vragen u tot slot om een recente energiefactuur waaruit uw kWh tarief, transportkosten en heffingskosten te halen zijn.

Vervolgens gaan we vanuit ons kantoor in Prinsenbeek aan het werk. Hierbij kijken we niet alleen naar het wattage verbruik van uw huidige verlichting, maar ook naar het voorschakelapparaat. Om u inzage te bieden in onze formule treft u hieronder een fictief voorbeeld. In dit voorbeeld zijn er in de productie 30 gasontladingslampen in gebruik, op kantoor 6 TL armaturen van 60 x 60 en in het magazijn 20 TL buizen van 150cm. In dit voorbeeld zijn er 10 branduren per dag, 5 dagen per week, 50 dagen per jaar.

Besparen met led verlichting formule

ruimteproductwattagewattage incl. vsamin led wattagebesparingaantaltotaal
productiegasontlading400 wattplus 50 is 450 watt120 watt330 watt309,9 kw
kantoor4 x 60cm tl72 wattplus 8 is 80 watt36 watt44 watt6264 watt
magazijn150cm tl58 wattplus 8 is 72 watt22 watt50 watt201 kw
Totaal besparing11,15 kw
stroomkosten 14,5 ctBranduren p/j2.500 uur
kWh van 5ct plus heffing/transportBesparing kWh p/j27.875 kWh
Besparing per jaar


€ 4.041,87

Deze berekening is gebaseerd op een fictief bedrijf, maar op realistische kerngetallen. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met led verlichting? Onze ervaren adviseurs brengen dit graag kosteloos en vrijblijvend voor uw organisatie in kaart. Neem gerust contact op voor het inplannen van een afspraak op uw locatie.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%