Duurzame investering

Wanneer er ruimte is binnen een bedrijf om te investeren in de toekomst is een duurzame investering die goed is voor milieu en portemonnee aan te raden. Led verlichting sluit hier naadloos op aan. Tegenwoordig is led verlichting kwalitatief gelijkwaardig en in veel gevallen zelf beter qua lichtopbrengst dan conventionele tl verlichting.

Led verlichting is in diverse kleurtemperaturen en lichtopbrengsten leverbaar zodat de licht normen omschreven in de NEN-EN 12464-1 behaal kan worden. Hierdoor is  led verlichting naast een duurzame investering tevens een investering in de productiviteit en welzijn van uw medewerkers.

Wat maakt led verlichting duurzaam?

Door de energie efficiëntie van een led verlichtingsproduct bespaart u op het energie verbruik al snel tot 70% in verhouding met conventionele verlichting. Hierdoor is het niet geheel ongebruikelijk dat u deze duurzame investering er al binnen 1 ½ tot 2 jaar uit heeft.

Daarnaast maakt de levensduur led verlichting een zeer duurzame investering. Een led lamp vervangt u eens in de 15 tot 20 jaar. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en branduren binnen uw bedrijf. Stel dat een led lamp maar 15 jaar meegaat in het ergste geval. Dan scheelt u dat al snel 3 tot 5 vervangen over de levensduur ten opzichte van conventionele verlichting.

Bovendien is een led product in de meeste gevallen 100% te recyclen en zijn er minder zware metalen of andere schadelijke stoffen in verwerkt.

Overheid stimulering duurzame investering

Wanneer u zich goed heeft georiënteerd en het juiste product voor uw bedrijf heeft gevonden van de juiste kwaliteit komt u in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek. Dit is een stimulans vanuit de overheid en maakt de investering 55,5% winst aftrekbaar. Gemiddeld genomen betekend dit een netto voordeel van 13,5% op uw duurzame investering.

Goedkoop is duurkoop

Kortom is het vervangen van uw conventionele verlichting vaak voordeliger in aanschaf dan het slim inzetten van led verlichting. Op de lange baan is led verlichting kopen zeker een duurzame investering die zichzelf dubbel en dwars zal terugverdienen.

Hopelijk bent u zo voldoende geïnformeerd over een duurzame investering in led verlichting. Neem voor al uw vragen of opmerkingen over een duurzame investering gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs helpen u graag het meeste rendement te behalen.

Meest gekozen producten:

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%