Led ARBO wet

ARBO staat voluit voor de Arbeidsomstandigheden wet en is het leven gegeven ten behoeve van prettige arbeidsomstandigheden binnen het bedrijf. In deze kaderwet zijn richtlijnen bepaald waar bedrijven zich aan dienen te houden in hun bedrijfsvoering. Dit is voor zowel het bedrijf als hun medewerkers belangrijk omdat een veilige en gezonde werkomgeving ziekteverzuim en ongelukken zo veel als mogelijk voorkomt.

Veilige installatie en toepassing led

Onder artikel 3 van de ARBO wet wordt de verplichting van werkgever omschreven omtrent veilig geïnstalleerde led verlichting. In dit artikel wordt ook dieper ingegaan op aan te bevelen werklicht voor specifieke werkzaamheden. Het spreekt voor zich dat led verlichting  geen risico mag opleveren voor de veiligheid van de werkplek en de gezondheid van de medewerkers.

Werkplek led verlichting

Per specifieke werkzaamheden zijn er vanuit de Europese Unie richtlijnen bepaald die als prettig worden ervaren. Dit betreft een norm, dus geen wettelijke verplichtingen. Maar de NEN 1246-1 richtlijn biedt een goed stukje houvast bij het bepalen van het idealen werklicht voor de werkzaamheden binnen uw bedrijf. Voor iedere soort werkplek staan de aanbevolen lux waarden omschreven ten behoeve van de productiviteit en welzijn van uw medewerkers.

Hopelijk bent u zo voldoende geïnformeerd over Led ARBO wet. Neem voor al uw vragen gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij led ARBO wet.

Meest gekozen producten:

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%