Led TL

Omdat weggooien zonde is zijn bestaande tl armaturen in de meeste gevallen prima om te bouwen zodat deze geschikt worden voor led. Het komt dan ook voor dat bedrijven zonder aanpassingen aan het armatuur TL verlichting vervangen door led TL. Hoewel op deze manier zeker een besparing gerealiseerd wordt haalt u er niet het maximale uit. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten led TL op de markt van uiteenlopende kwaliteit en met diverse eigenschappen. Goed advies inwinnen is daarom aan te bevelen.

Wat is een led TL

Een led TL is in feiten een behuizing in de vorm van een TL buis waarin alle benodigde elektronica is ingebouwd. Denk hierbij aan de diodes, led driver en tl fitting. Een led tl hoeft maar van een kant gevoed te worden en kan daardoor zelfs zonder problemen direct aan het stopcontact aangesloten worden. De ingebouwde driver zorgt daarvoor. Led TL is voorzien van een ingebouwde zekering waardoor het samen met de geringe warmte een zeer veilig en gemakkelijk product is.

Hoe werkt het

Een led TL heeft andere eigenschappen en techniek als een conventionele tl buis. De diodes schijnen recht naar beneden en niet alle kanten op zoals een tl buis. Er wordt gewerkt met verschillende stralingshoeken zoals 50, 90 en 120 graden. Het laten overlappen van de stalingshoeken voorkomt ongewenste schaduwvorming. Door het voetje iets te draaien kan het licht precies gericht worden waar u het hebben wilt. Hierdoor heeft u altijd het juiste licht op de juiste plek. De lichtopbrengst en kleurtemperatuur komt tegenwoordig zeer dicht in de buurt van TL. Hierdoor is met led tl altijd de juiste sfeer (kleur) en lichtopbrengst te realiseren binnen uw bedrijf ongeacht de hoogte van uw plafond.

Energie-investeringsaftrek

Sinds januari 2017 gaat dit product niet meer mee met de energie-investeringsaftrek. Dit komt mede omdat het (oude) TL armatuur vaak niet correct wordt omgebouwd waardoor het voorschakelapparaat onnodig actief blijft en dus stroom verbruikt. Dat neemt niet weg dat led tl bij het correct ombouwen van een TL armatuur een interessante besparing tegen een betaalbare investering biedt.

Waarom led TL

Kortom biedt dit product u een snelle en betaalbare overstap naar led verlichting. Het scheelt snel 70% in het stroomverbruik en gaat gemiddeld tot 5 keer langer mee ten opzichte van een conventionele TL buis. Laat u adviseren welk type led tl uw bedrijf het beste werklicht biedt en hoe deze dan toegepast kunnen worden binnen uw bedrijfsactiviteiten. Zo heeft u de zekerheid jaren geen omkijken meer te hebben naar uw verlichting en uw investering spoedig terug te verdienen.

Neem hieronder gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek op uw locatie. Onze adviseurs helpen u graag aan het meest prettige werklicht en snelle terugverdientijd.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%