Industrie led lampen

Het vervangen van conventionele industrie lampen door industrie led lampen biedt een productielocatie veel voordelen. Waar afgelopen decennia lang tl buizen en gasontladingslampen het meeste ingezet werden biedt industrie led lampen vandaag de dag de beste oplossing. Afgelopen jaren is led verlichting flink in opmars gekomen en verreweg de duurzaamste en efficiëntste oplossing.

De meest gebruikte industrie led lampen binnen ons assortiment RB.LED producten zijn highline led TL buizen, Tri Proof armaturen en High Bay lampen. Deze producten worden het meeste gebruikt voor productielocaties omdat ze een lange levensduur hebben, zeer energie-efficiënt zijn en optioneel voorzien kunnen worden van hoogwaardige led sensoren.

Vergelijking industrie led lampen

ConventioneelWattageVoorschakelapparaatLumenLevensduurSubsidie
tl t8 buis 150cm58 watt8 watt2600 lumen10.000 uurnee
gasontladingslamp400 watt50 watt32.000 lumen20.000 uurnee
RB.LED
Highline led tl buis 150cm22 wattnee3300 lumen100.000 uur55,50%
Led High Bay200 wattnee30.000 lumen100.000 uur55,50%

 

Van grote productie locaties horen we vaak dat de verlichting binnen hun bedrijf qua energieverbruik te verwaarlozen valt. Of dit echt zo is rekenen we graag vrijblijvend op locatie uit door het inventariseren van de huidige situatie. Hierbij kijken we naar het wattrageverbruik, de branduren, de stroomkosten en de levensduur van de huidige verlichting.

Uit onderzoek is gebleken dat de verlichting binnen een productielocatie meer stroom verbruikt dan u wellicht verwacht. Bekijk hieronder de uitkomst van dit onderzoek.

Verbruik industrie lampen conventioneel

Machienes:45%
Klimaatbeheersing:25%
Verlichting:20%
Overige:10%

 

Stel dat ook in uw situatie 20% van uw totale energieverbruik naar de verlichting gaat. Led verlichting varianten reduceren het verbruik tot 70%. Stel dat u 70% kunt besparen op 20% van uw totaalverbruik. Dan heeft u naast beter licht en minder vervangingen uw investering snel terugverdient. Omdat led verlichting bewezen CO2 uitstoot reduceert wordt dit bovendien gestimuleerd door de overheid. Middels de milieu audits vanuit de inspectie en door het steuntje in de rug, genaamd energie-investeringsaftrek, draagt onze overheid hun steetje bij aan een beter klimaat.

Wilt u besparen en ook uw steentje aan een beter klimaat bijdragen? Onze ervaren adviseurs zijn volledig op de hoogte van industrie led lampen en helpen u graag aan het beste resultaat. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek op uw locatie.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%