Kantoor verlichting

Kantoor verlichting wordt in de meeste gevallen in een systeemplafond geplaatst. Het meest gekozen product in dit geval zijn systeemplafond led panelen. Deze zijn niet alleen geschikt voor een systeemplafond, maar kunnen met diverse bevestigingsmaterialen op ieder plafond worden ingezet. Naast systeemplafond led panelen worden led dowlights vaak ingezet als kantoor verlichting. Deze producten laten zich eenvoudig installeren en dat scheelt tijd en geld ten opzichte van tl armaturen ombouwen. Bovendien worden zijn deze producten voorzien van een hoogwaardige externe led driver en hebben ze een hoge lumen per watt verhouding. Dat is belangrijk om in aanmerking te komen voor de Energie-investeringsaftrek.

Wat is prettige kantoor verlichting?

Op Europees niveau zijn richtlijnen bepaald die als prettig worden ervaren en bewezen bijdragen aan de productiviteit en het welzijn van uw team. Deze normen zijn voor Nederland omschreven in de NEN-EN 12464-1. Een organisatie dat zich inspant voor diverse normaliseringen in Nederland. Kantoorruimtes zijn uitgesplitst in diverse specifieke werkruimtes waar andere behoeften aan werklicht bestaan.

Deze normeringen worden uitgedrukt in de eenheid lux. Dat wil zeggen de hoeveel licht/lumen er per m2 op werkhoogte nodig is voor een optimale kantoorverlichting. Hieronder staan deze normeringen.

Overzicht kantoor verlichting

Kantoorruimtes300 lux
Assemblage ( fijn )300 lux
Machinale metaalbewerking300 lux
Lassen300 lux
Fabriekshal300 lux
Expeditie en verpakking300 lux
Laboratorium500 lux

Voor een optimale besparing en werklichtverbetering komt er dus meer bij kijken dan simpelweg de huidige verlichting 1 op 1 vervangen door led verlichting. Denk hierbij aan de lux normeringen, lumen per watt verhouding, kwaliteit van de led driver en regels voor de Energie-investeringsaftrek.

Onze ervaren specialisten zijn van al deze punten volledig op de hoogte. We helpen u dan ook graag aan het beste resultaat voor uw project. Neem dan ook gerust vrijblijvend contact met ons op.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%