Bel nu (0)76 7370 170 of laat ons je terugbellen!

Uw telefoonnummer

NEN led verlichting Kantoor

U bevindt zich hier: Home / NEN led verlichting Kantoor

NEN led verlichting Kantoor

Led verlichting kan een iedere kantoorruimte naast een besparing op het energieverbruik tevens een verbetering van het werklicht bieden. Er zijn echter wat punten waar je dan op moet letten. Enkel lukraak de huidige verlichting vervangen biedt niet altijd het gewenste resultaat en de lichtopbrengst die als prettig wordt ervaren.

Om u wegwijs te helpen treft u hieronder informatie waarbij kantoorwerkzaamheden zijn uitgesplitst in verschillende kantoorwerkzaamheden. Hierdoor weet u precies met welke lux normen u rekening kunt houden en hou dat gemeten wordt.

led verlichting kantoortuinen (kantoor cubicle)

Hoewel er steeds meer open kantoorruimtes gecreëerd worden en dat in een zekere zin een trend is komen we tal van kantoortuinen tegen bij bedrijven. De lux norm die hier als prettig wordt ervaren is op ooghoogte/bureauhoogte vastgesteld op 500 lux. Dit is een Arbo richtlijn gelden voor de werkplek. Rondom de werkplek in een straal van 3 meter, mag deze lux opbrengst afwijken tot 300 lux. Dat wil zeggen dat de lichtbron een hogere lux output nodig heeft om 500 lux op ooghoogte te realiseren.

Led verlichting kantoren met werkplek aan het raam

Hier kan rekening worden gehouden met natuurlijke lichtinval  als de zonwering open staat. De norm is dan alsnog 500 lux op ooghoogte/bureauhoogte. Rondom de werkplek in een straal van 3 meter mag ook deze norm afwijken tot 300 lux. In dit geval is er een lichtbron nodig die een hogere lux output heeft dan de lux norm die op ooghoogte gemeten wordt. Omdat het voor kan komen dat de zonwering dicht is of dat er in de avond gewerkt wordt is het aan te bevelen om dimmer in te zetten. Ze kan de kantoorverlichting lager bij daglicht en hoger wanneer er onvoldoende daglicht is om prettig werklicht in iedere situatie te waarborgen.

Led verlichting tekenkamers

In deze kantooromgeving is het natuurlijk van belang om goed te kunnen zien waar je mee bezig bent voor secuur werk. Als norm is hier dan ook een werklicht van 500 lux bepaald op ooghoogte/bureauhoogte. In een straal van 3 meter rondom de werkplek is weer een afwijking van 300 lux bepaald. Bij ramen is het inzetten van dimmers raadzaam. Net als een lichtbron met een hogere lumen output om prettig en duidelijk werklicht op ooghoogte te waarborgen.

Led verlichting vergaderruimtes (Dimbaar)

Bij deze kantoorruimte houden we een richtlijn van 400 lux aan gemeten op ooghoogte/zithoogte. Het is bij gebruik van presentatie scherm/beamer aan te bevelen dimmers in te zetten zodat deze altijd duidelijk leesbaar zijn. Tevens bij ramen en natuurlijke lichtinval is het werken met dimmer handig. De lux  output van de lichtbron dient hoger te zijn dan 400 lux om prettig werklicht op ooghoogte/zithoogte te waarborgen.

Led Solutions Holland heeft geen partnership met het NEN, maar hecht veel waarden aan hun deskundigheid en normeringen. Bezoek de website van NEN voor de meest uitgebreide informatie. https://www.nen.nl/NEN-Shop/Norm/NENEN-1246412011-nl.htm

Hopelijk bent u zo voldoende geïnformeerd over NEN led verlichting kantoor. Neem voor al uw vragen of een advies gesprek op uw locatie gerust contact op. We helpen u graag!

NEN led verlichting Kantoor

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%
Venster sluiten

Ontvang hier uw besparingsplan op maat

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang uw besparingsoverzicht.

X Venster sluiten

Bel nu (0)76 7370 170 of vul onderstaand formulier in!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

X Venster sluiten

Ontvang de gratis technische informatie

Vul hieronder uw e-mailadres in en download direct de gratis technische informatie