Subsidie led verlichting

De Energie-investeringsaftrek is recent herzien naar 54,5 %

Al geruime tijd stimuleert onze overheid om te investeren in led verlichting middels de E.I.A. Energie Investeringsaftrek. Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om het voor ondernemers en bedrijven aantrekkelijker te maken om duurzaam/energiebesparend te investeren. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Het voordeel van deze subsidie is dus dat u als ondernemer minder inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt. Het netto voordeel komt hiermee op 13,5% minder vennootschapsbelasting, en bij inkomstenbelasting loopt dit voordeel vaak nog hoger op.

Sinds 2018 is de focus meer gaan liggen op de kwaliteit van het product led verlichting. Zo komen uitsluitend producten van de hoogste kwaliteit nog in aanmerking voor de 54,5% Energie Investeringsaftrek. Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, en komen hiermee in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek.

Focus op kwaliteit

Hierbij wordt onder andere gekeken naar energie efficiëntie en het voorkomen van netvervuiling. Enkel producten die een hoge lumen / licht opbrengst bieden tegen een zo laag mogelijk wattage komen nog in aanmerking voor de subsidie. Kort samengevat zijn de kwaliteitseisen als volgt:

  • Bij led systemen is de lumen per watt verhouding vastgesteld op minimaal 100 lumen per watt. Onze RB.LED producten liggen hier ruim boven.
  • De zogeheten powerfactor moet >0.9 zijn. Onze producten liggen hier ruim boven.
  •  U vervangt een compleet armatuur en niet enkel de TL-buis.

Het maximale investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek ligt op € 25 per 1000 lumen. Daarnaast is er een aparte sectie ‘besparingssysteem voor verlichting’, waarbij u extra subsidie krijgt op bijvoorbeeld dimmers en sensoren. Maximale investeringsbedrag is hierbij € 150 per dimmer of sensor.

Led tl buizen

Het een op een vervangen van de oude tl buizen voor led tl buizen biedt vaak een betaalbare en duurzame oplossing. Zo worden immers bestaande middelen zoals armaturen en bekabeling hergebruikt. Echter wordt deze methode niet langer meegenomen in de Energie-investeringsaftrek. Dit is voornamelijk besloten omdat in sommige gevallen bij het ombouwen van de tl armaturen verzuimd werd het voorschakelapparaat te verwijderen. Hierdoor wordt alsnog onnodig stroom verbruikt.

Als een tl armatuur goed omgebouwd wordt is het zogenaamde retrofitten vaak alsnog de meest duurzame en betaalbare oplossing. Omdat er geen nieuwe armaturen aangeschaft hoeven te worden en het installeren een stuk sneller gaat liggen de kosten van een overstap naar led alsnog lager ten opzichte van nieuwe armaturen waarop u wel subsidie krijgt.

Hoe werkt het dan

Hoewel Led Solutions Holland de aanvraag subsidie led verlichting niet voor u indient staat u er zeker niet alleen voor. We leveren u de juiste technische gegevens aan en brengen indien gewenst precies in kaart wat wel en niet in aanmerking komt. Dat scheelt u en uw boekhouder een hoop tijd.

Neem gerust contact op voor het inplannen van een adviesgesprek. Onze ervaren adviseurs zijn volledig op de hoogte van subsidies led verlichting en helpen u graag het meeste voordeel en beste resultaat te behalen.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%