LED Downlight vs PL Downlight

In een systeemplafond komen we nog regelmatig conventionele downlight armaturen met PL verlichting erin tegen. P.L. verlichting is een kleinere variant van TL verlichting. Een led downlight richt het energieverbruik veel efficiënter in en is vaak een perfect alternatief. Hoe ligt de verhouding met lichtopbrengst?

De lumen / watt verhouding van PL lampen schommelt tussen de 60 en 70. Voor één 8 inch Led armatuur zijn vaak 2 diagonale 18 watt PL lampen nodig om een gelijke lichtopbrengst te realiseren. Bovendien zult u deze vaker moeten vervangen gezien de gemiddelde levensduur van slechts 10.000 branduren tegenover 50.000 van de led lampen.

Een PL Downlight armatuur kan niet omgebouwd worden naar led verlichting en zal dus in zijn geheel vervangen moeten worden. Zie afbeelding hieronder van een PL Downlight armatuur.
PL Downlight niet ombouwen
Is uw P.L. downlight aan vervanging of vernieuwing toe? Of bent u gewoon benieuwd hoeveel u kunt besparen door uw conventionele PL downlight armaturen te vervangen voor Led verlichting? Hieronder een vergelijking:

PL Downlight   VS  Led Downlight

Diameter8 inch8 inch
Branduren10.00050.000
Wattage2 x 3230
Lumen36003000
Lumen / Watt56100
Dimbaarneeja
Voorschakelapparaatjanee
Duurzaamneeja
Brandveiligneeja
E.I.A. subsidieneeja

PL downlight armaturen zijn er net als een led downlight in diverse afmetingen en met een divers wattage verbruik. Om er precies achter te komen hoeveel u kunt besparen op uw downlight is een adviesgesprek op locatie vaak aan te bevelen. Naast een berekening van de besparing kan er dan namelijk ook gekeken worden naar de juist lux norm / lichtopbrengst voor uw werkzaamheden.

Neem dan ook gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%