Led Driver

Led verlichting komt tot stand door een elektrische stroom die onder spanning door de led wordt geleid. De hoeveelheid stroom en spanning wordt geregeld door de led driver. De kwaliteit van de led driver is dan ook van grote invloed op de kwaliteit van de led verlichting. Zowel op het gebied van levensduur als de lichtopbrengst is een goede led driver belangrijk. Een externe driver heeft een betere warmteafvoer dat zorgt voor een langere levensduur van uw led tl buizen.

Herken de juiste kwaliteit led driver

De levensduur van led verlichting wordt grotendeels bepaald door de mate van warmteafvoer. Led verlichting kan niet goed tegen te veel hitte. Hoewel de led verlichting zelf een zeer geringe warmte afgeeft kan de driver wel warm worden. Bij “goedkope” retrofit led buizen kan de warmte niet altijd even goed worden afgevoerd, wat ten koste gaat van de levensduur. Led Solutions Holland werkt enkel met zeer hoogwaardige retrofit buizen waarbij voldoende rekening is gehouden met warmteafvoer. Met 50.000 branduren en een snelle installatie zijn wij voor veel bedrijven de perfecte partner.

Voor een optimale levensduur en om in aanmerking te komen voor de energie-investeringsaftrek wordt er gewerkt met led tl buizen voorzien van een externe driver. Hierdoor komt er minder warmte in contact met de diodes en is in veel gevallen een levensduur tot 100.000 branduren te waarborgen. Door te werken met een externe led driver is een eventuele storing eenvoudig te verhelpen door de driver te vervangen in plaats van de gehele led tl buis.

In beide gevallen intern of extern werken we uitsluitend met led drivers van hoogwaardige kwaliteit. Om verloren stroom te voorkomen mag de powerfactor van een led driver niet onder de 0.9 komen. Hiermee voorkomt u ten alle tijden oververhitting en blindstroom in uw netwerk en groepenkast. RB LED werkt enkel met hoogwaardige en grondig geteste led drivers waarbij de powerfactor boven de 0.95 komt.

Neem voor al uw vragen over het kiezen van de juiste led driver voor uw situatie gerust contact op. We adviseren u graag over de beste led driver oplossing.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%