Led Lichtplan

Voor grote nieuwbouw, verbouw of uitbouw projecten is het aan te raden om een led lichtplan op te laten stellen. Zodra de bouwtekeningen bekend zijn kunnen deze ingeladen worden in Dialux. Een software voor ontwikkeling van een professioneel led lichtplan.

Hierbij wordt rekening gehouden met natuurlijke lichtinval zoals lichtkoepels en ramen. Daarnaast worden factoren zoals reflecties veroorzaakt door muren en vloeren meegenomen in het led lichtplan. In het programma kan uw gehele bedrijf worden ingetekend en wordt er rekening gehouden met de NEN-EN norm voor optimaal werklicht per werkruimte. Diverse soorten werkzaamheden hebben diverse behoeften aan lichtopbrengst.

Door uw bedrijf volledig uit te tekenen in Dialux kunnen we precies voor uw situatie in kaart brengen waar het beste welke soort led verlichting ingezet kan worden. Hiermee kan wat getest en gespeeld worden totdat zowel de lichtopbrengst als het financiële plaatje klopt voor uw bedrijf. Door diverse soorten led verlichting te testen in de software kunnen we eenvoudig het scherpste aanbod met het beste resultaat in kaart brengen.

Benodigdheden voor led lichtplan

Er is nooit 1 universeel antwoord in de verlichtingsbranche voor een bepaalde behoefte. Een lichtplan is maatwerk voor uw specifieke situatie. Vaak kan door het slim inzetten van verschillende led verlichting producten uit verschillende prijsklassen een gewenst resultaat behaald worden. Om rekening te houden met uw wensen en budget houden we rekening met:

  • Per werkruimte de lengte, breedte en plafondhoogte.
  • Juiste lux waarde voor het type werkzaamheden in de ruimte.
  • Geadviseerde led producten voor optimaal rendement.
  • Lux waarden volgens de NEN-EN 12464-1
  • Inzage in het huidig energieverbruik

Opmaak led lichtplan

Door deze stappen te doorlopen ontstaat een zeer betrouwbaar led lichtplan specifiek gebaseerd op uw situatie. Led Solutions Holland hanteert in de regel de NEN-EN 12464-1 als minimum lumenopbrengst. Hierdoor heeft u de zekerheid jaren te besparen en te genieten van optimaal werklicht binnen uw bedrijf.

Neem voor al uw vragen over een led lichtplan voor uw project gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij uw project.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%