Powerfactor

De powerfactor is van groot belang bij het kiezen van de juiste led verlichting. Een slechte powerfactor van led verlichting met een klein vermogen veroorzaakt te hoge opgenomen harmonische stromen. Dit geldt voor led verlichting met een ‘slechte’ elektronische driver. Door goedkoper led aan te kunnen bieden wordt er in sommige gevallen een driver van mindere kwaliteit gebruikt, wat negatieve gevolgen heeft met betrekking tot de juiste frequenties binnen uw elektriciteitsnetwerk, denk hierbij bijvoorbeeld aan de samenhang met uw overige bedrijfsmachines.

Het grote nadeel van een driver van lagere kwaliteit is dat er vervuiling van het elektriciteitsnet optreedt. Deze vervuiling zorgt bij grootschalige toepassing voor extra netverliezen, en veroorzaakt in veel gevallen problemen met andere apparatuur die aangesloten staan op het vervuilde netspanning. Daarnaast veroorzaakt installatie van led verlichtingssystemen met een lage powerfactor onnodige belasting van het elektriciteitsnet.

Het is maar goed dat wet en regelgeving naar alle waarschijnlijkheid aangepast gaat worden om dit soort nadelen te voorkomen en inkopers te beschermen. Zo zal de aangekondigde herziening van Ecodesign verordeningen garanderen dat er binnenkort enkel energie-efficiënte niet vervuilende led verlichting op de markt wordt aangeboden.

Vooral voor de industrie goed nieuws. Waar alsmaar meer de focus op energie en co2 uitstoot ligt, maar veel machines en productieprocessen continu gewaarborgd moet zijn, biedt led met een driver van goede kwaliteit interessante mogelijkheden. De hoogwaardige led verlichtingsproducten van Led Solutions Holland hebben de beste led drivers met een powerfactor boven de 0,90.

Goed advies en de nodige testen op locatie kan een hoop gedoe besparen. Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek gerust contact met ons op.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%