Bel nu (0)76 7370 170 of laat ons je terugbellen!

Uw telefoonnummer

UGR waarde Led

U bevindt zich hier: Home / UGR waarde Led

UGR waarde Led

De UGR waarde led is een eenheid die aanduidt of led verlichting hinderlijk verblindend is als men direct in de lichtbron kijkt. Hoe lager de waarde is, des te minder hinder er ervaren wordt. De juiste kwaliteit en helderheid led verlichting is van grote invloed op het welzijn en de productiviteit van uw team. Daarom is goed advies inwinnen door een specialist belangrijk. Hiermee verzekert u zichzelf om het juiste licht op de juiste plaats te krijgen.

Om verblinding te voorkomen kijkt onze ervaren adviseur naar direct licht en reflecties. Beide kunnen namelijk van invloed zijn. Vooral bij reflecterende oppervlaktes binnen het bedrijf is het raadzaam om goed advies in te winnen.

UGR waarde led NEN-EN 12464-1

UGR waarde led staat voluit voor Unified Glare Rating. De gemiddelde waarde van led verlichting ligt tussen de 15 en 30. Hier heeft u van 15 vrijwel geen last van verblindingen en hoe dichter de waarde bij de 30 ligt hoe meer hinder ervaren kan worden. In de NEN-EN 12464-1 staan diverse adviesrichtlijnen omschreven die voor specifieke werkzaamheden als prettig ervaren worden.

  • Tekenkamer UGR < 16
  • Kantoor UGR < 19
  • Entree UGR < 22
  • Opslag UGR < 25
  • Gangen UGR < 28

Naast bovengenoemde werkzaamheden zijn er voor tal van andere werkzaamheden UGR adviesrichtlijnen. Onze ervaren lichtadviseurs kijken graag wat uw bedrijf het beste resultaat biedt. We kijken hiervoor naar de volgende punten;

Werkwijze lichtadviseur UGR waarde led

  • Het formaat en de indeling van de werkruimte.
  • Reflecties van de wanden, het plafond en de vloer.
  • Type lichtbron en bijbehorende eigenschappen.
  • Verdeling van de lichtbronnen over de werkruimte.
  • De werkzaamheden die per ruimte uitgevoerd worden.

Zoals u merkt komt bij een overstap naar led verlichting nog best wat kijken. Het is veel meer dan een lamp voor een lamp vervangen. Onze ervaren lichtadviseurs zijn volledig op de hoogte van de richtlijnen en regelgevingen. We helpen u dan ook graag bij het realiseren van een optimaal werklicht dat naadloos aansluit op de behoeften binnen uw bedrijf.

Neem hieronder gerust vrijblijvend contact op voor het inplannen van een vrijblijvend adviesgesprek op uw locatie. Onze adviseurs helpen u graag.

Energie besparing 0%
CO2 besparing 0%
Innovatief 0%
Kwaliteit 0%
Venster sluiten

Ontvang hier uw besparingsplan op maat

Vul hieronder uw e-mailadres in en ontvang uw besparingsoverzicht.

X Venster sluiten

Bel nu (0)76 7370 170 of vul onderstaand formulier in!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

X Venster sluiten

Ontvang de gratis technische informatie

Vul hieronder uw e-mailadres in en download direct de gratis technische informatie